Питання харчування дітей у школах Здолбунівського району обговорили на розширеній нараді керівників закладів освіти

Про забезпечення дітей харчуванням у загальноосвітніх закладах Здолбунівського району говорили 04 вересня 2019 року на розширеній нараді керівників закладів освіти Здолбунівського району

Одною з важливих тем для обговорення, стало питання про забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу  малозабезпеченим сім’ям», що навчаються у навчальних закладах Здолбунівського району. У 2019 році за рішенням районної ради на галузь «Освіта» було затверджено бюджетні асигнування в сумі понад 219 млн. грн., з них освітянська субвенція – понад 108 млн. грн., кошти районного бюджету – понад 110 млн. грн., з яких на продукти харчування – понад 4 млн. грн., з них на харчування пільгової категорії учнів 1 млн. 137 тис. 525 грн.

Головний спеціаліст відділу освіти Здолбунівської райдержадміністрації Анатолій Демидюк повідомив, що у минулому навчальному році 3049 учнів району охоплено всіма видами харчування. Гарячим харчуванням охоплено 1211 учнів. У 2018- 2019 навчальному році безкоштовно харчувалися 59 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 118 дітей з малозабезпечених сімей, 53 дитини зі спеціальних класів у ЗОШ №6, ЗОШ №7 та класів інклюзії, 247 дітей, батьки яких є учасниками АТО.

Про проблеми та перспективи організації гарячого харчування в закладах освіти говорив й начальник Здолбунівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області Сергій Германюк.

Директор Гільчанського навчально-виховного комплексу Тетяна Тимощук поділилася з колегами досвідом організації гарячого харчування у своєму навчальному закладі, починаючи від оформлення необхідних документів, проведення капітального ремонту, залучення спонсорів до погодження меню. До речі, меню у навчальному закладі розроблено за збірником рецептів українського кулінарного експерта, шеф-кухаря Євгена Клопотенко.

 

Посилання